Min hobby               

                                 

                Historien bag min hobbyStarten:
Jeg startede med at have tropefugle( Mågefinker)  i 1973 . Vores datter havde et par Væverfinker inde i stuen, som svinede for meget, så de blev starten på min hobby sammen med Mågefinkerne  ude i volieren og et lille fuglehus, som jeg havde bygget.
Året efter meldte jeg mig ind i Holbæk  og Omegns Fugleforening  og begyndte at udstille mine fugle, som i mellemtiden var blevet udvidet med Risfugle, Gouldsamadiner og Brunbrystet Sivfinker.

Fugle:
Indtil idag  er mit fuglehus blevet udvidet flere gange , og voliererne er overdækkede, så de værner mod vejret. Mit fuglehold er nu på ca 200 stk af forskellige Australske Parakitter og Pragtfinker. Jeg har  Kinesiske Vagtler i bunden af voliererne.

Forening:
Jeg er stadig medlem af Holbæk og Omegns Fugleforening, og nu også medlem af Landsorganisationene Danske Fugleforeninger.

Udstilling:
Jeg har som sagt udstillet siden 1974 , og det er blevet til en del ærespræmier gennem årerne. At udstille sine fugle giver en god kontakt til andre fugleholdere, og ikke mindst fortæller det mig,  hvordan mit opdræt er lykkedes.
Avl:
Det er især Gouldsamadiner, som har min store interesse med hensyn til avl, men også Brunbrystet Sivfinke, Ringastrild, Rødmasket Astrild, Sivastrild ,Bourks Parakit, Rød- og Blåhovedet Papegøjeamdiner,Turkisparakit,  Maskebæltefinke, Dværgskadefinke og de Kinesiske Vagtler giver mig stor fornøjelse.

Fodring:
Alle mine pragtfinker får en ren tropeblanding (trope konkurrence) + opblødt spireblanding(trope spireblanding). Envidere får de skovblanding og har fri adgang til fanøskaller ( kan købes hos Holbæk fugleforening) og kolbehirse.
trope konkurrence, trope spireblanding og skovblanding kan købes hos Køge Korn


 Mit fuglehusDe overdækkede volierer set udefra Burerne inde i fuglehuset