Maskebæltefinke

(Poephila Personata)
                                                                       
Denne sides indhold: ( Tryk på emnet)
Om Maskebæltefinken
Pasning
Avl

                                                             

Oprindelsesland:Maskebæltefinken lever vildt i det nordlige Australien, hvor den holder til i savanneområderne.De lever i flokke hele året, og de enkelte par har et nært sammenhold. Fuglene opholder sig for det meste på jorden, hvor de samler halvmodent græsfrø. De flyver kun op i træerne for at hvile.
Om aftenen eller meget tidligt om morgenen samles flokke - sommetider tusindvis  - ved vandområderne for at drikke, bade og pudse fjerene. De knipser ivrigt med halen fra side til side og "snakker" sammen
.
Maskebæltefinken hører til de egentlige Græsfinker, som er repæsenteret med 6 arter i Australien:
                     
1) Ringastrild
2) Zebrafinke
3) Timorzebrafinke
4) Spidshalet bæltefinke
5) Korthalet bæltefinke
6) Maskebæltefinke

(Poeghila bichenovii)
(Poephila guttata castanotis)
(Poephila guttata guttata)
(Poephila acuticauda acuticauda)
(Poephila cincta cincta)
(Poephila personata)
            


Hannen
Pande, lille ansigtsmaske og strube sort. Overside, nakke, ryg og vinger rødbrune. Overgump og overhaledækfjer hvide. Sort hale og underhaledækfjer hvide. På kropsider bagtil kileformet sort plet. Næb voksagtigt  gult. Øjne mørkebrune og ben koralrøde.


Hunnen
Har mindre ansigtsmaske.                                                                                                                                              

                                 
Størrelse: Længde: ca 12 cm                               Pasning:
Det er en sky fugl, som egner sig bedst til voliere i mindre flokke på 2-3 par. Den er fredelig overfor andre fugle,og har det bedst ved temperature over 20°, da den ellers meget let bliver forkølet.
Foderet bør bestå af kanariefrø og græsfrø. Den kræver en del animalsk føde som kan være melorme og myggepupper. Grønt i form af salat, mælkebøtter og fuglegræs bør ikke mangle i den daglige fodring.
KanariefrøMyggepupper

Melorme


Mælkebøtter

Salat

FuglegræsAvl:
Da Maskebæltefinken er en sky fugl, kan opdrættet volde problemer. Den skal have lejlighed til at udvælge sin partner og redekontrol skal undgås!!
Reden placeres i en stor kurverede, eller i en halvåben kasse , som anbringes øverst i volieren.Den bygger rede af græsstrå , kokostrevler og trækul. Det sidste har til formål at camouflere æg og unger ( bliver sorte). Maskebæltefinker bruger ikke den samme rede igen, så hvis man vil have flere kuld, må der sættes flere redekasser op. Fuglen er meget villig til at yngle.
Hunnen lægger 4-6 hvide æg og ruger i ca 14 dage. Ungerne bliver i reden de næste ca 3uger.

Ungedragten er gråligbrun. De ligner en mat kopi af forældrene med deres mørkegrå næb. De sorte tegninger er meget svage og næbbet sort. De er udfarvet efter 6 uger, men bør ikke tages fra forældrene før den første fældning, da de ellers vil holde op med at spise.

 I yngletiden fodres også med æggefoder.Han(1.0) og hun (0.1)Mundpletterne


7 dage gammel unge10 dage gammel unge

Unge,som endnu ikke er udfarvet